Intelligenta växelriktare

En vanlig växelriktare/inverter tar ström från batterier – här är växelriktarna som kan mer än så – detta är intelligenta växelriktare med laddare!
Alla nedanstående växelriktare kan du koppla både landstöm (elnät) och batterier till och låta växelriktaren sköta resten. Vissa kan även ladda batterierna när de får landström och några kan du dessutom både koppla batterier, solceller och generator till.

Oavsett om det är för att skydda dig vid strömavbrott i huset eller när du vill kunna välja på hamn eller naturhamn en kväll i Juli är dessa intelligenta växelriktare fantastiska. De känner av om de får ström från elnätet och, i de flesta fall, laddar då dina batterier. Skulle elen försvinna – oavsett pga strömavbrott eller för att du lagt loss – så går de helt automatiskt över och tar ström som en vanlig växelriktare från dina batterier. I ULTRA-modellen kan du även koppla in ett elverk och dina solceller!
Passar även utmärkt om du ofta drabbas av strömavbrott vid t.ex. stormar och/eller vill att elen från växelriktaren sköter sig helt automatiskt.

Visar alla 10 resultat

 • Inverter med Laddfunktion 24V 3000W

  13,095.00kr

  Denna inverter (växelriktare) är perfekt för dig som har behov av en inverter men ibland också har tillgång till det vanliga elnätet.
  Det kan t.ex. vara i båten, husvagnen eller i servicebilen där det ibland är långt till landström men när den väl finns så får man genom denna produkt ut mer nytta jämfört med en vanlig inverter.

  Hur den fungerar
  Denna inverter känner av om den får ström från batterier eller elnät. Om den får ström från elnätet släpper den igenom den till det som du vill driva samtidigt som den laddar dina batterier. När kontakten till elnätet försvinner, t.ex. om du kastar loss eller ger dig ut på vägarna, så växlar den automatiskt över till att ta el från dina batterier utan att du märker det.
  – Elnätsprioritet: Enheten tar i första hand ström från elnätet samtidigt som den laddar batterierna och först när strömmen från elnätet försvinner börjar den ta av batterierna.

  Det finns även sex stycken valbara laddcykler för olika batterityper så att du kan välja den som passar ditt batteri.

  Denna inverter kommer dessutom med LCD-display, kontrollpanel med två meter kabel som går att lossa för montering på annan plats samt ett års garanti.

 • Dometic 1812T

  Dometic MSI 1812T/1824T

  12,345.00kr

  Dometic SinePower MSI 1812T & 1824T

  Detta är en intelligent växelriktare med prioritetsomkopplare. Detta innebär att du kopplar både dina batterier och landström in i den och sedan prioriterar den landström de gånger den har tillgång till det och går automatiskt över till batteridrift när du tar bort landströmmen.
  Den är galvaniskt skyddad och har ett ställbart strömsparläge som sparar på dina batterier.

 • Dometic MSI 2312T/2324T

  20,445.00kr

  Dometic SinePower MSI 2312T & 2324T

  Detta är en intelligent växelriktare med prioritetsomkopplare. Den har en kontinuerlig effekt på 2300W och toppar på 4000W. Prioritetsomkopplare innebär att den själv växlar mellan landström och batterier – och du behöver inte göra något. Den prioriterar alltid nätdrift, men när du inte har tillgång till det tar den ström från batterierna. Denna enhet laddar inte dina batterier, men den ger ändå full bekvämlighet.
  Den är galvaniskt skyddad och har ett ställbart strömsparläge som sparar på dina batterier.

 • Dometic MSI 3512T

  Dometic MSI 3512T/3524T

  26,795.00kr

  Dometic SinePower MSI 3512T & 3524T

  Detta är Dometic, fd Waeco, största växelriktare i MSI-serien. Den ger 3500W kontinuerligt och toppar på 6000W.

  Varför är den intelligent?
  Du kopplar in både dina batterier och landström i den och sedan växlar den själv mellan strömkällorna utan att du märker det. Den prioriterar alltid nätdrift, men om du inte har tillgång till det tar den ström från dina batterier. Den är galvaniskt skild och med ett ställbart standby-läge har den en extremt låg egenförbrukning.

 • Mas Combi 12V 1600W

  Mastervolt Mass Combi 12V 1600W

  18,995.00kr

  Mastervolt Mass Combi 12V 1600W

  Detta är en av marknadens smartaste enheter för kombinerad växelriktare och laddare som är extremt intelligent och effektiv.
  Du kopplar enkelt in både landström och dina batterier till Mass Combin och sedan sköter den resten. När den får ström från land laddar den dina batterier i tre steg, och när du kopplar bort landströmmen så växlar Mass Comin över till att ta från dina batterier på 10ms – helt automatiskt. Du har helt enkelt alltid tillgång till ren 230V!
  Enheten har två utgångar för 230V – en för lägre effekt och en för högre – samt två utgångar för batteriladdning så att du kan ladda upp till två batteribankar samtidigt.
  Mass Combi kan kopplas ihop med en annan Mass Combi för mer effekt och den går även att koppla in i ett MasterBus-system.

  Klicka här för manual

 • Mas Combi 12V 2200W

  Mastervolt Mass Combi 12V 2200W

  25,395.00kr

  Mastervolt Mass Combi 12V 1600W

  Sveriges smartaste och mest sålda växelriktare/laddare.
  Ibland kan det vara skönt att låta någon annan göra jobbet. Det enda du behöver göra är att koppla in din landström och dina batterier till Mass Combi och sedan sköter den resten. När den får ström från land laddar den dina batterier i upp till 100A i tre automatiska steg – och när du kopplar bort landströmmen så växlar Mass Combin över till batteridrift på 10ms. Den är extremt tyst helt utan surrande och den kan ladda upp till två batteribankar samtidigt. Den har även två stycken utgångar för 230V där en ger högre effekt och en ger lägre effekt. Den höga fungerar när landströmmen är inkopplad så att dina tunga förbrukare inte gör slut på batterierna. Om du behöver ren sinus, en smart laddare och vill slippa koppla om manuellt har du hittat rätt.
  Mass Combi kan även kopplas ihop med en annan Mass Combi för mer effekt och den går även att koppla in i ett MasterBus-system.

  Klicka här för manual

 • Mastervolt Mass Combi 24V 1800W

  Mastervolt Mass Combi 24V 1800W

  Betygsatt 5.00 av 5
  20,195.00kr

  Mastervolt Mass Combi 24V 1800W

  Detta är en växelriktare med inbyggd laddare. Du kan alltså koppla både batterier och landström in i din Mass Combi och sedan känner den själv av var ifrån den får ström. När den får landström laddar den dina batterier och oavsett strömkälla så har du alltid tillgång till 230V. Den skiftar mellan batterier och landström automatiskt på 10ms och den kan ladda två batteribankar samtidigt tack vare sina två utgångar. Mass Combin har även två utgångar på 230V – en för hög effekt och en för lägre effekt. Utgången med hög effekt ger endast ström när landströmmen är inkopplad vilket minskar risken för att dina batterier ska ta slut. Du kan koppla ihop två Mass Combis för mer effekt och den är även MasterBus-kompatibel.

  Klicka här för manual

 • Mastervolt Mass Combi 24V 2600W

  Mastervolt Mass Combi 24V 2600W

  28,895.00kr

  Mastervolt Mass Combi 24V 2600W

  En av Sveriges absolut mest sålda växelriktare med inbyggd laddare!
  Här har du den intelligenta växelriktaren som du kopplar in både batterier och landström i och sedan känner den själv av varifrån den får ström. När den får landström så laddar den dina batterier och när du kopplar bort landströmmen så koppar den över automatiskt att ta från dina batterier på 10ms. Du kommer helt enkelt alltid ha 230V oavsett strömkälla. Combi Mass har även två batteriingångar så att den kan ladda upp till två batteribankar och den har även två utgångar på 230V-sidan – en för hög effekt och en för lägre effekt. Den utgången med högre effekt fungerar endast när enheten får ström från land vilket minskar risken för att du ska köra slut på dina batterier. Detta är den perfekta enheten för din husbil eller båt då allt sker automatiskt och du alltid har 230V.
  Mass Combi kan kopplas ihop med en annan Mass Combi för mer effekt och den går även att koppla in i ett MasterBus-system.

  Klicka här för manual

 • Mastervolt Mass Combi ULTRA

  Mastervolt Mass Combi ULTRA 12V 3000W

  31,995.00kr

  Mastervolt Mass Combi ULTRA 12V 3000W

  Koppla ihop landström, batterier, solcell och elverk i en automatisk enhet!
  Precis som med de vanliga Mass Combi kopplar du dina batterier och landström in i din Mass Combi och sedan sköter den resten automatiskt. När du har ström från land laddar den dina batterier med en intelligent laddare och när du kopplar bort landströmmen växlar den över till batteridrift på 1ms. Det som tillkommer på ULTRA är dessutom en extra 230V-ingång för ex. ett elverk och en ingång för solceller med inbyggd solcellsregulator. Den är helt fri från surrande ljud och är väldigt enkel att installera.
  Du kan koppla ihop upp till 10st enheter för att gångra effekten eller för att få ut tre-fas. Oavsett strömkälla så kommer du alltid ha tillgång till ren sinus!

  Klicka här för manual

 • Mastervolt Mass Combi ULTRA

  Mastervolt Mass Combi ULTRA 24V 3500W

  43,095.00kr

  Mastervolt Mass Combi ULTRA 24V 3500W

  Koppla ihop landström, batterier, solcell och elverk i en automatisk enhet!
  En kombinerad växelriktare/laddare är en smart enhet som gör jobbet åt dig. Du kopplar in dina batterier och inkommande landström till den och sedan sköter den resten. När den får ström från elnätet laddar den dina batterier med en högteknologisk laddare och när du kopplar bort landströmmen byter den automatiskt till batteridrift på 1ms. Det som skiljer  Mass Combi ULTRA från standardmodellen är att det även finns en 230V-ingång för generator eller elverk samt en ingång för solceller med inbyggd solcellsregulator.  Den är väldigt tyst och är väldigt enkel att installera. På denna 24V ULTRA är den extra utgången för att ladda batterier både för 12V eller 24V – det väljer via inställning.
  Du kan koppla ihop upp till 10st enheter för att gångra effekten eller för att få ut tre-fas. Oavsett strömkälla så kommer du alltid ha tillgång till ren sinus!

  Klicka här för manual